Re: geen tirade

J$


From: js@xs4all.nl (J$)
Newsgroups: nl.eeuwig.september
Subject: Re: geen tirade
Date: Wed, 24 Sep 1997 13:04:37 +0200
Organization: Al-Munqidh min-al-Dalaal
Message-ID: <199709241229265702370N@cats.xs4all.nl>
X-XS4ALL-Date: Wed, 24 Sep 1997 13:04:39 CEST


ace <ace@xs4all.nl>:

> [..] Wat is er gebeurd met [..] deze group? [..]

<RANT>Gewoon, langzaam aan het bezwijken onder de grootste gemene deler; de klefdwang, de maatstaf van de middelmaat. De onleukheid, de straf op de originaliteit; het ressentiment tegen het talent. De wet van behoud van ellende op termijn. PC-isme, waarbij omzichtig de zaken niet bij de naam (maar slechts zalvend eufemistisch, ieder heilig huisje zorgvuldig ontziend) maar bij een zwakke schaduw ervan genoemd kunnen worden; waar extreem conformeren aan een heel bepaalde vorm van nonconformisme de ijzeren norm is, hetgeen middels sterke drukmiddellen (te weten, tonnen vol gezeur en gezemel) afgedwongen wordt.

Natuurlijk mis ik ~txtje ook; maar het ondermaatse schorriemorrie waar je op doelde, ach, dat genereerde al erg lang (IMHO) niets vermakelijks meer. Dat had de haar toekomende aandachtsspanne van 30sec. allang opgebruikt. Verse, nieuwe clue-impaired twits af en toe, zou dat misschien helpen? Misschien wel. Misschien ook niet.

Doorgaans gaat het enkel om het zoveelste obligate aftreksel van een allang bekend gerecht: de zoveelste barends, jult of kemper, weer een schepens of dutroe, nog zo'n halfgare belg, rotterdammer of anderszins geestelijk minvermogende limburgenieur, de zoveelste zelfgecentreerde clueless spamchitect, de zoveelste jezushalfgare. Waarom nog de moeite genomen tijd te verspillen aan dergelijke slaapverwekkende ondermaatsheid? Valt er van dat soort lieden -- overvloedig te krijgen -- wat te verwachten? Valt er nog wat te verwachten van reageren op (afbranden, flamen van) dat grauw?

De recente teebee WebTV-flamewar leverde nieuwe dingen op; voor een tijdje. Maar nu alweer is dat ook voorbij; de zoveelste WebTV-flame is inmiddels ook niet meer dan dat -- de zoveelste WebTV-flame. Maar het is wel waar dat totdat dat instortte, een aantal buitengewoon waardevolle stukken geproduceerd zijn. Goede flames, en uiterst rake analyses...

Ach, de glans(*) van het nieuwe verdoft; en al ras is men minder gauw verrast en onder de indruk. Maar da's niet al wat er is, en er zijn boezems genoeg om handen in te steken; de mijne is geen uitzondering.

Soflami.(+)

-- J$ (</RANT>) (*) en ik bedoel: `schittering, (schone) schijn' (+) uitspreken cf. `Sosumi'. -- dash dash space this is my .sig it's not so .big