het officiele samenscholingsverslag

Pien


From: pien@xs4all.nl (Pien)
Newsgroups: nl.eeuwig.september
Subject: het officiele samenscholingsverslag
Date: Sun, 5 Oct 1997 23:45:14 +0200
Organization: help pien het land uit
Message-ID: <199710052345141270154@wl01-26.dial.xs4all.nl>
NNTP-Posting-Host: wl01-12.dial.xs4all.nl
X-XS4ALL-Date: Sun, 05 Oct 1997 23:41:40 CEST


Het officiele samenscholingsverslag: 4 oktober 1997.

wij, van pien en carlina, voelen ons min of meer genoodzaakt het een en ander neer te zetten over deze heuglijke dag. het eerste deel van de ss (tm) heb ik uiteraard moeten missen. niet omdat ik weer 5 uur vast zat in de trein maar omdat dit keer de muzikale plicht riep. desondanks wil ik wel even zeggen dat capa? voor het eerst met de nieuwe gitarist gerepeteerd heeft en dat onze oude gitarist, oftewel nieuwe geluidsman, hem uitstekend gecoached heeft. en dat allemaal terwijl jullie al zaten te scholen in de heksenketel.

niet getreurd, om het goed te maken had ik clau meegenomen. wij hadden wat codes afgesproken die verbonden waren met interessante roddel&achterklap zodat zij op snelle wijze meteen kon weten welk pikant detail bij wie hoorde zonder dat iemand er iets van zou begrijpen.... " de gems zit op de stoel". vrolijk weerzien met mijn medenessers, enig smakelijk gezoen en uiteraard hoegaarden met clau. even later kwamen xt en astrid ons verblijden met zowel hun aanwezigheid als de blikjes van WAA. iedereen blij! allerlei lieve kadootjes in ontvangst mogen nemen...bedankt allemaal!

ik moest nog even naar huis om wat prullaria op te halen, en anne marie ging even mee om janjaap te bewonderen. onderweg en thuis konden wij gelukkig gauw enkele smakelijke roddels uitwisselen en toen we daar eindelijk mee klaar waren gingen ook wij op weg naar de griek. waarschijnlijk hebben we toch te lang geroddeld want zo'n beetje de halve heksenketel zat al in de griek.

wat ik nodig had was jorgos. ten minste dat zei michaelos en het was niet geheel duidelijk wat daar nu mee bedoeld werd. waarschijnlijk dat hij onze vaste oboii zou zijn; en een vaste oboii verdiend een badge dus jorgos kreeg zijn eigen badge die hij de hele avond met trots gedragen heeft.(isissis, ja avank, de knappe oboii achter de bar vroeg later nog beteuterd aan mij waarom hij geen badge had gekregen). uiteraard kreeg elke nesser zijn eigen badge en vooral knollie was erg blij met de zijne. ook de rest druppelde binnen. ancoos had zich een prachtig kapsel aan laten meten en kwam met de droeve mededeling dat x niet zou komen omdat hij ziek was. dat was voor mij voldoende reden om meteen aan de wijn te gaan.

zover ik me kan herinneren hebben we enorm zitten tanken met die wijn. ik bevond mij in het direkte gezelschap van avank, jape, ronald en moniiq en daar heb ik me uitermate goed mee vermaakt en de bellindaas vonden dan ook gretig aftrek. af en toe konden we iets ovangen van het sprankelende accent van stef die zich dapper staande hield als enige bels tussen al die 'ollanders.

tijdens het eten hield jorizz nog wat flitsende interviews waar ik nu toch wel erg benieuwd naar ben geworden dus ik zou die teep gaarne nog eens t'rughoren. wat kan je verder vertellen over een etentje dan wijn, voorgerecht, wijn, hoofdgerecht, nog meer wijn en ook nog thee. nog een kaart rond laten gaan voor foxof die moniiq op de plaats van bestemming zal laten terecht komen. veel foto's genomen, niet alleen door mij want j3b liep met een tweepersoonscamera te fotograferen.

toen na de thee de muziek wat harder ging voelde ik al nattigheid. dit kon niet goed gaan en ja hoor, de sirtaki moest gedanst worden. iedereen niet te flauw, en onder de ervaren leiding van oboii jorgos brachten we het er helemaal niet zo slecht vanaf. toen hij vervolgens driftig allerlei dingen van de tafel begon te ruimen controleerde ik de zaak op vluchtroutes maar helaas, ik was te laat en zo kwam het dat ik toch nog de tafel op moest. jorgos maakte dermate vreemde oergeluiden dat ik bijna van de tafel viel van het lachen. gelukkig was avank zo lief om me bij te staan in barre tijden en gedeelde sirtaki is halve sirtaki dus al gauw was het klaaii. tijd om verder te gaan....maar eerst nog betalen. dat leek een probleem te worden maar het viel achteraf nog mee omdat peter captijn met zijn geld stond te wapperen wat niemand gezien had. nog even wat foto's gemaakt van de oboiis. goh, zei isissis, dit is zeker de eerste keer dat je met een griek op de foto staat.

dat dacht ik niet isissis.

daarna naar nr.13, de, op zaterdag meest rustige kroeg, maar ook die bleek behoorlijk vol te zitten. daar kwamen we ko ook nog tegen die zich afvroeg of je van je vaginisme af kon komen door dat blikje van WAA in te brengen. gelukkige hereniging van jape (de haas) en ko (heino), twee onafscheidelijke carnavalsvrienden. binnen erg druk, dus maar weer naar buiten totdat het echt te koud werd en dus maar weer naar binnen.

vervolgens weer naar buiten. inmiddels hadden diverse mensen ons al verlaten waardoor wij ons allen zeer eenzaam voelden. gelukkig hadden we veel steun aan elkaar en uiteindelijk gaven astrid en ik xt een stoomcursus 'hoe versier ik een celliste'. ook overwogen we zelf cello te gaan spelen. er werd nog gediscussierd over of we nu wel of niet naar de kleine kat zouden moeten gaan. wegens omstandigheden leek het me beter van niet. niemand geloofde me maar echt, [ik weet dat]. iedereen uitgezwaaid en naar mijn poppenhuis gegaan waar mijn poezzenvriendjes zich konden wentelen in aandacht. janm en pertje hadden de twijfelachtige eer om in de capa-tourcaravan te mogen slapen. helaas was janm al op de grond in slaap gevallen en hebben we hem erin moeten duwen. ik sprak de nu al legendarische woorden "hou hem overeind bert" waar ik uiteraard niets mee bedoelde maar mijn vunzige logees die dachten daar anders over. op straat werd ik in het kader van 'ik schrijf alleen maar waar gebeurde verhalen' nog achtervolgd door een zwarte poedel. ik vraag me nog steeds af wie er zo gek is om 's nachts om half 6 een levensgevaarlijke poedel los te laten lopen.

jamsin kletste me rond 6 uur in slaap en drie tellen later werd ik alweer wakker en toen bleek het tien uur te zijn. na een uitwisseling van pillaria en asprines konden we aan het ontbijt beginnen dat wij nuttigden op de plets. daar zag iedereen dat kibouters wel degelijk bestaan en jasmin was zo dom om met haar rug naar de kibouter met het harkje te gaan zitten wat vreselijke bloedrige taferelen opleverde. ze is herstellende. om twee uur ging iedereen weer op pad nadat ik een gevecht heb moeten leveren om mijn janjaap te mogen houden.

ik vonnet een leuke scholing maar ik wel jammer dat scholen met zo'n grote groep automatisch betekent dat je niet iedereen te spreken krijgt. twas zo erg dat branko nog ff belde om bij te kletsen aangezien dat er gisteren niet van gekomen was. daarom ben ik een groot voorstander van txt haar idee om de volgende scholing in een jeugdherberg te houden.

pien is een moe popje en gaat nu dus slapen. bovendien heeft ze veel te veel regels geschreven voor haar doen, en dat is fout.

pien