Hier was ik al bang voor

Pieter


From: pmoorer@xs4all.nl (Pieter)
Newsgroups: nl.eeuwig.september
Subject: Hier was ik al bang voor....
Date: Fri, 29 Aug 1997 21:20:47 GMT
Organization: XS4ALL, networking for the masses
Message-ID: <340d3721.60250134@news.xs4all.nl>
X-XS4ALL-Date: Fri, 29 Aug 1997 23:20:02 CEST


Hier zit ik dan in m'n ziekenhuisbed. Met m'n rug naar de muur, toetsenbord op m'n benen rechts naar het scherm te kijken. Als ik m'n ogen iets naar links draai dan word ik me de harde waarheid gewaar. In grote neonverlichting: BovenIJ. Het ziekenhuis dus. Op de cd speler van m'n compu zingt Otis Redding m'n lievelingslied: Sitting on the dock of the bay. Vorige week vrijdag om deze tijd snakte ik naar pijnstillers, nu naar een sigaret. Dat laatste is janm schuld. M'n eerste glaasje Beerenburger is bijna leeg. Dan wil je ook een saffie. Maar het bovenIJ is streng, wat roken betreft. Hoewel ik niet geloof dat ze in de heilzame werking van een Beerenburger geloven. Ik voel me gelijk wel een stuk prettiger. :) (Ondertussen overgestapt op Meat loaf, bat out of hell. Hij blijft steengoed)

M'n buurman is eindelijk rustig aan het slapen, ik gun het hem, meer dan dat ik mezelf het genot van deze computer gun. Een boom van een kerel. De halve tijd excuseert hij zich omdat hij zo kermt van de pijn. Vanmiddag heb ik hem verwend met Mozart, m'n speakers heb ik ook meegenomen en met een lekker waterijsje.

Ikzelf heb de reden van m'n voornaamste pijn eindelijk kunnen vinden. De spalk. Hij maakt bij m'n dikke teen een schuine bocht omhoog, net waar het bot tegenaan leunt. Na een paar dagen ging dat natuurlijk meer en meer pijn doen, uiteindelijk ondragelijk. Codeïne en paracetamol hielpen niet. Een dot van een wat wel. Morgen maar naar de gipskamer en een aanpassing vragen.

Toch wel spannend, die Beerenburg. De zusters zitten gelijk hiernaast. Ik kan ze de hele tijd horen praten en schuifelen. Voor hetzelfde geld lopen ze zo de kamer binnen en ik heb het niet eens in de gaten. Zouden ze aanschuiven? :)

Maar goed. Ik was dus ergens bang voor. Oja. Het wordt nu natuurlijk heel erg rustig in nes... Ik had wel gedacht om gezellig bij een glaasje wat te keuvelen. Maar meestal is het 'lekker' rustig in het weekend.

Nouja. Dat wou ik even melden.

P En weet je dat die lui in de rookkamer de sterkste verhalen vertellen zonder alcohol in! ? Ik vraag me af of ik niet ook hun medicatie krijgen kan. :)

P.S. Voor degene die m'n taalgebruik nog even per email aanviel. Ik heb een spelling en grammatica controle laten uitvoeren door word97 en de fouten vielen wel mee. Meestal interpunctiefouten. Geen enkele grammaticafouten. En het woord 'm'n' kent die niet. Trouwens, Beerenburger heeft die ook moeite mee. Je kunt dus wel stellen dat het programma niet door een fries is geschreven.:) (Natuurlijk bedoel ik dit laatste als geintje, o jij groene boek aanbidder):)