jolly drolly

sterre


From: sterre@xs4all.nl (sterre)
Newsgroups: nl.eeuwig.september
Subject: jolly drolly
Date: Tue, 2 Sep 1997 22:21:52 +0200
Organization: the dark side
Message-ID: <19970902222152293610@asd03-22.dial.xs4all.nl>
X-XS4ALL-Date: Tue, 02 Sep 1997 22:19:14 CEST


En zo togen kolleeg en ik dan tesaam naar Cambridge. Luie en verwende wichtjes als wij zijn, lieten wij ons des ochtends in de vroegte per taxi naar de Nationale Luchthaven vervoeren. Daar aangekomen was onze eerste gang naar de koffiebar, alwaar wij ons eerst de slaap uit de ogen dronken. Wegens de petietepeuterige kopjes duurde dat nog tamelijk lang, maar bij de vierde ronde was het dan gedaan en het restant van de wachttijd verdreven wij kosmopolitisch rondsjoppend in de spelonken van het belastingparadijs.

Het vliegtuig was ronduit klote natuurlijk - vliegangstig als ik ben is daar werkelijk geen hol aan. t Enige dat nog leuk was was de Giant Airbag, waar het voltallig personeel zich werkelijk de pleuris van schrok, omdattie niet op de radar stond (ha! ze worden steeds slimmer, die luchtzakken). Koffie en tonijnsandwiches vlogen vrijelijk door het vliegtuig, en iedereen kon zich nog net staande houden. Ik had dan weer de mazzel dat er van alles over mij heen sproeide, wat me allerlei aardigheden in de vorm van stomerij-bonnen opleverde. Op de een of andere listige manier slaagde de morsende steward erin om de koffie _precies_ maar dan ook _precies_ LANGS mijn laptop te gooien en niet erin. Geen spatje zat erop. Een wonder.

Het Jezuth College is mooi hoor. Prachtige grasveldjes, waar Britse tuinkibouters dag en nacht bezig zijn de sprietjes in het gelid te meppen en de bordjes Tresspassers Double You in de perkjes te spijkeren. Boompjes gesnoeid in de vorm van scheefgezakte menhirs, en werkelijk prachtvolle Brittish Cottage Cheese tuinen. De mensjes zijn vreselijk vriendelijk, en het eten voldeed eveneens aan de verwachtingen: Ronduit Smerig, behalve dan de toetjes. Maar die werden dan weer verpest doordat we daarna een uiterst ranzig kaasplateau dienden te verorberen met, mind you!, bleekselderijstengels en watercrackers.

De ambiance maakte dan weer een hoop goed: een prachtige oude kloosterzaal met hooghouten rondgebogen plafond, en een hoop intellect ter linker- en rechterzijde. Wat overigens niet verhinderen mocht dat de kunstig om de tafelkaarsen gedrapeerde papieren lampenkapjes telkens in vlammen opgingen, wegens onaflaatbare experimenteerzucht van datzelfde intellect. Jolly drolly, die Britten.

dagdag, sterre

-- Unfortunately, no one is listening to keystrokes at the moment. You might as well stop typing.