Koningsdromen   

ace <ace@xs4all.nl>

Thu, 20 Jul 2000

Hij heeft zich - bij mijn weten voor het eerst sinds zijn ziekte - opgerold, en ligt diep in dromen verzonken. Zijn snoet onder zijn poot verstopt gaat traag zijn flank op en neer. Af en toe trekt hij met zijn snor. Waar droomt hij van?

Drie weken geleden had hij een hersenbloeding, althans, we nemen aan dat dat is wat er gebeurde, en hoewel hij nu weer bijna de oude is, was het kantje boord. Sindsdien is hij verwarder, denken we, en lijkt hij meer en meer een eigen programmering op zijn trommelvlies te hebben. Hij hoort dingen die wij niet horen, volgt geluiden die wij behang vinden, en jaagt op 't gehoor op vliegen die hij, toen hij nog zag, beneden zijn waardigheid had gevonden.

Is hij de oude nog, of heeft zich een vreemde ziel in zijn kop genesteld? En als dat zo is, duikt de oude dan soms nog op, in zijn dromen, vogels uit de lucht plukkend, met zwier en verve territoria verdedigend, of heeft de nieuwe dat ook overgenomen? Waarom trekt hij met zijn snor? Wat ziet hij? Wat hoort hij? Wat gebeurt er toch, in het blinde hoofd?

ace

-- 
   =^^=  
   (  )~ ______________________________________ (c) ace <ace@xs4all.nl>