Poes weg   

ace <ace@xs4all.nl>

Thu, 26 Oct 2000

De grijze is weg. Vanmorgen geen poes aan het bed om ons goedemorgen te wensen, geen poes onderaan de trap om om brokjes te vragen, geen poes om mijn benen om te helpen met het vullen van de bakjes - niks. Dat laatste was _echt_ raar. Zoeken, roepen, niks. Toen keek ik de trap af -- stond de deur open. Gekeken, geroepen, niks. Schoenen aan, buiten roepen, de straat in, geen enkele reactie.

De buurman had misschien wat gehoord, belde hij, maar het slot lijkt niet geforceerd te zijn. Trouwens, de politie heeft het bij de vorige inbraak nog persoonlijk goedgekeurd, en er is bovendien niets weg. De laptop die op tafel staat niet, de portemonees die open en bloot op tafel lagen liggen er nog. Dat lijkt vreemd. Aan de andere kant is het ook heel vreemd dat we de deur open zouden hebben laten staan -- het is zo'n routine om de deur altijd op slot te draaien. Het enig denkbare is dat iemand een sleutel heeft van ons huis, dus we laten voor de zekerheid het slot maar vervangen. Maar waarom hebben ze dan verder niets meegenomen? En waarom zouden ze Ibis meenemen? Het is een prachtpoes, met stamboom en alles, maar hij is 13. Zou je daarvoor inbreken? En dan: wat doen ze met 'm als blijkt dat hij geen scheppen geld opbrengt?

Het is raar, raar, raar. We bellen Amivedi, we maken een pamflet, zometeen zal ik nog eens door de buurt lopen, maar begrijpen doen we het niet.

Het is maar stil in huis. Niemand die op de brokjes van de andere poezen loert, niemand die zijn gekke kwartiertje heeft en zingend de trappen op en af dendert, geen kopjes aan je been, geen oorverdovende snor.

Ik vind 't maar niks.

ace

-- 
   =^^=  
   (  )~ ______________________________________ (c) ace <ace@xs4all.nl>