Tijger   

ace <ace@xs4all.nl>

Fri, 27 Aug 1999

Hij is een theemuts met een bijzonder fraaie bontjas - zo een met certificaten. Die parelgrijze jas heeftie van zijn britse-korthaar- familie georven. 't Is een loeder, eigenlijk, al kan hij wel lief spinnen, kopjes geven als de beste eu8888888888888888888888899 <-- en heel goed over je toetsenbord lopen. Hij klimt op schoot, ook als dat helemaal niet handig is, en hij slaapt 's nachts op je heup als het koud is buiten. Na zijn zorgvuldig uitgekozen hapje (maar geen vis, want daar krijgt hij pukkeltjes van, en geen kip want dat blieft meneer niet) heeft hij even een gek kwartiertje, waarin hij luid jammerend en miauwélend door het huis racet. Als je hem vervolgens roept komt hij verbaasd kijken wat er aan de hand is, want dat hij toch zojuist gegeten had en er niets van gelooft dat hij nou weer wat krijgt. Nee, dat dacht hij al.

Zijn makker rost hij af zo gauw hij de gelegenheid heeft, en dat deze arme oude poes bijna blind is en sowieso te oud voor dat soort fratsen, dat interesseert hem geen donder. Hoppa! Meppen! De vlokken bont stuiven door de kamer. Gelukkig zijn er drieentwintig uren in een dag waarin hij niets doet en slaapt.

Maar nu dus niet. Hij wil ontbijt, en hij komt dat vertellen. Hij wandelt over mijn tafel, strijkt langs mijn beeldscherm, wrijft zijn kop in mijn gezicht, wil op schoot, zit onrustig met zijn staart slaand naast me, met de snor op stationair, en lazert van tafel af en in de prullemand die daar klaarstaat wanneer er in de dakgoot een vogeltje lijkt te bewegen. Even is hij tijger, even moet er geslopen worden. Als hij dan niets krijgt, dan vangt hij _zelf_ zijn eten wel, bedoelt hij, ook al vergeet hij dat hij verstijft van schrik zodra hij een poot buiten dit huis zet. Letterlijk - toen we hem een keer een paar dagen kwijt waren, bleek hij al dagen bij de benedenburen in de tuin onder een krukje te zitten, doof voor al ons roepen.

Nou ja. Dat vogeltje was toch al weg. Laat ik het weten als ik eindelijk tijd heb?

ace

-- 
=^^=
(  )~ _________________________________________ (c) ace <ace@xs4all.nl>